Organisatie

Peace in the Park is een maatschappelijke initiatief van burgers. In 2012 is hiertoe de aanzet gegeven toen bij twee vertegenwoordigers van Brahma Kumaris Spirituele Academie en Initiatives of Change, beide internationale ideƫle netwerken met een vestiging in Den Haag, het idee ontstond voor een vredesfestival in Den Haag. Dit heeft vervolgens geresulteerd in de eerst editie van Peace in the Park op 21 september 2013. De kern wordt gevormd door een projectteam, dat werkt onder verantwoordelijkheid van de Stichting Peace in the Park. Een groep actieve vrijwilligers vormen het projectteam. Om het projectteam heen zijn nog eens vele andere vrijwilligers betrokken. De uitvoering van het festival is in handen van 80 vrijwilligers en workshophouders. Alle vrijwilligers, in het projectteam en daarom heen en ook alle workshophouders, iedereen werkt op vrijwillige basis mee aan de realisatie van dit festival.

Het projectteam wordt ondersteund door meerdere organisaties: Brahma Kumaris Spirituele Academie, zij biedt het hele jaar activiteiten voor persoonlijke en sociale ontwikkeling aan. Ook werken we samen met de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming van de Haagse Hogeschool. Studenten krijgen Peace in the Park als studiecasus en nemen deel als vrijwilliger. Daarnaast werken we samen met bedrijven en organisaties in het stadsdeel Centrum om aan een duurzame impact van Peace in the Park bij te dragen. En sinds 2014 is Peace in the Park een van de vele partners binnen het Just Peace festival.

Het festival verwelkomt graag nieuwe vrijwilligers. Naast het versterken van ons vrijwilligersbestand, kun je ons financieel ondersteunen om jaarlijks het festival te organiseren, Stichting Peace in the Park, NL 49 TRIO 0197 713092.

Stichting Peace in the Park is geregisseerd bij de KvK in Den Haag onder het nummer 58757724

 

Peace in the Park