Reflect

Opening van het festival
Peace in the Park 2019

De openingsceremonie vindt plaats door de Haagse framedrumsters, die verschillende ritmes zullen drummen. Een framedrum is een oud percussie instrument dat in vroeger tijden vaak bij ceremonies werd bespeeld door vrouwen. Iedereen die aanwezig is voor de opening wordt uitgenodigd om een grote kring rond het labyrint te vormen.
Aanvang 12.00 uur. Locatie  9


TalkTent

Elk uur een interview/programma met verschillende mensen die hun tijd en energie inzetten om vrede handen en voeten te geven, daar waar mensen samen werken, samen leven en een verschil kunnen maken voor wat betreft de sfeer en de verbinding, in het leven van henzelf en anderen.


Tuingesprek: Met de vrede de stad in…..in de stad van vrede

Een openbaar gesprek met u, over de vraag: hoe verspreiden we persoonlijke vrede in onze stad? Wat kunnen we daar zelf voor doen, in ons werk, in onze buurt of op school? Maar ook: hoe vind ik innerlijke vrede in mezelf, in mijn levensstijl?

Rondom het inspiratieboekje ‘in 7 stappen naar innerlijke vrede’ vragen we twee Haagse professionals naar hun ideeën. Opbouwwerker Marlijn Groen van welzijnsorganisatie Zebra denkt over vrede in de buurt, Helma Weijnand van Hogeschool IN Holland over vrede in het onderwijs. Na hun voorzet is de vraag: wat gaat u doen? En wat willen we samen, in de stad?
Gespreksleider is Marco Oostdijk, vanuit het Just Peace programma, dat dezer dagen plaats vindt (www.justpeacethehague.org). Tijd 12.30 - 13.15 uur. Locatie 9.Workshop: Innerlijke vrede in kaart gebracht

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-7.png

Hoe kan ik een bijdrage leveren aan harmonie en vrede in de wereld? Wat is de invloed van mijn persoonlijk leiderschap op het verkrijgen van innerlijke vrede? Wat leren Plato en Hartman mij om harmonie te creëren en in vrede te leven?
 In deze interactieve workshop krijg je antwoorden op deze vragen. En breng je jouw innerlijke vrede in kaart. In de relaxte sfeer van de Paleistuin neem ik je mee op ontdekkingstocht. Je krijgt een spiegel voorgehouden en creëert zo inzicht in je innerlijke balans, én inzicht in de balans met de wereld om je heen. Aan het einde ga je naar huis met een grafiek die je innerlijke vrede en harmonie met de wereld weergeeft. Verder krijg je meer zelfinzicht, zelfkennis, zelfbewustzijn en tips voor verdere ontwikkeling en groei. Na afloop van de workshop is er gelegenheid om jouw geschetste profiel individueel te bespreken of vragen te stellen.
‘Excelleren in vrijheid‘ is het motto van Peter Roemeling. Het is een universeel recept voor persoonlijke -, talent- en teamontwikkeling. Sinds 1996 werkt hij aan Learning & Organisational Development. Hij is oprichter van De Zwerm Groep (2002) en De Vrije Ruimte (2005) en sinds 2019 werkt hij zelfstandig onder zijn eigen naam. Met Agile heeft hij ervaring middels de methodes: action learning, sociocratische besluitvorming. https://peterroemeling.nl
Door Peter Roemeling. Tijd 13.30 - 14.15 uur. Locatie 9.


Interview: Onder de zeespiegel - omgaan met cultuurverschillen

Saskia Maarse neemt ons mee op reis. Op reis door de Nederlandse cultuur zoals andere culturen die zien en ervaren. Op humoristische wijze verheldert Saskia waar al die typisch Nederlandse eigenschappen vandaan komen. Zoals bijvoorbeeld het fenomeen ‘afspraak is afspraak’: in een zakelijke omgeving erg gewaardeerd door mensen uit vrijwel alle andere culturen. In de privésfeer daarentegen wordt deze mentaliteit vaak als bizar ervaren: je agenda raadplegen om een afspraak te maken met familie?
Tegelijkertijd laat ze zien wat we kunnen leren van zowel onze eigen cultuur als andere culturen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, vertrouwen, leiderschap en omgangsvormen. Tijdens het interview is er gelegenheid om vragen te stellen.

Saskia Maarse is intercultureel expert, spreker en auteur. Ze schrijft en spreekt over de Nederlandse (zakelijke) cultuur in relatie tot andere culturen. Saskia’s missie is om mensen en organisaties op humoristische en inspirerende wijze – via haar boeken, blogs, lezingen en workshops – culturele inzichten en bewustwording mee te geven zodat er meer wederzijds begrip ontstaat. www.saskiamaarse.nl.
Tijd 14.30 - 15.15 uur. Locatie 9.


Interview: Concious change to find lasting peace

The mind is a powerful tool and according to the thoughts we habitually hold in it, that becomes our experience of life.  When we create positive thoughts and pure feelings, we experience peace and bring more peace to those around us, too. In these complex times, our thoughts are often fragmented, pulling us in different directions, and our health and relationships may suffer as a result.  

In this session we will explore how to overcome these tendencies, and find more harmonious ways of living.   Discoveries at the frontiers of science are illuminating the importance of regaining an awareness of the inner being, taking us into territory previously only accessed through mystical experience.

Neville Hodgkinson is a former science and medical correspondent with UK newspapers who has lived and worked at the Global Retreat Centre, Oxford, UK, for many years. He brings together some of the most exciting discoveries from consciousness research and brain science, showing how we can rewire our thinking as well as change our deepest dispositions to become happier and more open human beings. Neville has an honest and realistic view of the struggles and triumphs of life and will share on why a spiritual outlook is needed to support and empower us during life’s ups and downs. The interview will also draw on his experience as a journalist, author, father, and long-term meditator.  
By Neville Hodgkinson. Time 3.30 - 4.15 PM. Location 9.


Labyrint

Doe mee met een van de workshops en loop het labyrint. Door Marion Kuipéri van Ruimte voor Rituelen. Een labyrint is een eeuwenoud symbool dat de weg naar binnen, naar de kern aangeeft. Het is in vele culturen gevonden en werd meestal spiritueel gebruikt.

In de kathedraal van Chartres was het bijvoorbeeld onderdeel van de inwijding van monniken. Het labyrint bestaat – in tegenstelling tot een doolhof – uit één doorlopend pad dat na allerlei rondingen uiteindelijk uitmondt in het centrum. Het kan meditatief gelopen worden, als afronding van een periode, als onderdeel van een ritueel of als viering. Ook kan een labyrint gelopen worden als afsluiting van je leven. Op 22 september wordt het labyrint voor de vrede gelopen, te beginnen met je innerlijke vrede. 
Doorlopend van 12.30 - 16:30 uur. Locatie 10.