Vrede & Ontmoeten

De activiteiten rondom het thema Vrede & Ontmoeten gaan over in gesprek gaan met elkaar, nieuwe ontmoetingen, nieuwe verbindingen. Interesse voor de ander, voor de medemens. De onderdelen binnen dit thema laten ons stilstaan bij de verschillen en de overeenkomsten. Met een 'open mind' leven we mee met de ander, luisteren we naar de ander, zonder oordeel. Op het programma staan bijzondere sprekers die ons op een unieke wijze laten stilstaan bij een dialogische levenshoudig die ons inspireert voor een vredig omgangsvorm met elkaar.

Filocafe

Dick Kleinlugtenbelt, filosoof, gaat met u het gesprek aan over de levenskunst van de innerlijke vrede. We gaan op zoek naar meningen, overtuigingen, waarden, uitgangspunten en interpretaties. Belangrijke kwesties die persoonlijke vrede raken en waar ervaringen uit de eigen praktijk bij te vertellen zijn. Deze ervaringen gebruiken we om antwoorden te geven en door te dringen tot de essenties en wat ons aan het hart gaat.

WorkshopVrede met je zelf creeert vrede met anderen

Inga Teekens organiseert deze middag een workshop Vredevolle communicatie. Door vrede met jezelf te sluiten, open je je voor een vreedzame relatie met anderen. Vrede met jezelf kunnen sluiten vraagt om jezelf leren kennen, accepteren van dat wat je niet zo leuk vindt van of aan jezelf en genieten van je kracht en kwaliteiten. Alle mensen zijn gelijkwaardig en alle mensen hebben dezelfde gevoelens en behoeften. Alleen uiten we ons anders en soms op een onhandige en ongelukkige manier. Maar dat kan en mag niet een reden zijn om de vrede te laten verstoren.

Dichtworkshop: Dichter bij vrede

Tijdens deze workshop staan we stil bij het woord vrede. Wat roept het woord dat in je op? Wat betekent vrede voor jou en hoe schep je vrede in jezelf, in je omgeving? Ga aan de slag en schrijf een gedicht over vrede! Door Mirjam Ates-Snijdewind

Improvisatietheater

Tijdens deze workshop maak je kennis met de basisprincipes van improvisatietheater, door middel van verschillende spelvormen en games. Doe mee en improviseer, de mooiste dingen ontstaan ter plekke, uit het niet. De workshop wordt georganiseerd door Improtheater Achter de Haagse Duinen.

Foodcourt

Foodcourt
Nieuwe ontmoetingen, in gesprek gaan met elkaar, dit kan in de foodcourt. Genieten van een sapje, een kopje thee of koffie,  en van (vegetarische) snacks die worden aangeboden om even heerlijk te zitten en tijd aan jezelf en aan de ander te besteden.


 

 

 Naar Vrede & Beleven >

Naar Vrede & Bewegen >