Vrede & Bewegen


Taiji Bailong Ball

20140921_122027Dit is een racketsport, gebaseerd op de eeuwenoude Chinese bewegingsleer. Het kan alleen of met anderen beoefend worden, als freestyle op muziek, of als veldspel over het net. Maar de bal wordt nooit geslagen, bewegingen zijn cirkelvormig, soepel en elastisch. Het samenspel is een dialoog. Zo leer je op een harmonieuze manier omgaan met je omgeving. Door de Taiji Bailong Ball Vereniging Nederland.

 

Qi Qong

Qi staat voor het Chinese concept van levensenergie; Gong betekent zoveel als "de kunst" of "vaardigheid". Qi Gong kun je dus vertalen als "het beheersen van en werken met levensenergie". Door specifieke bewegingspatronen en ademhalingstechnieken brengt Qi Gong lichaam en geest in evenwicht. Door de harmonische bewegingen en innerlijke activiteit wordt onze ademhaling rustiger en het lichaam ontspant dan vanzelf. Qigong is geschikt voor alle leeftijden, je kunt het zowel zittend, staand of liggend beoefenen. Het heeft een zeer positieve werking op je gezondheid. Doe mee en ervaar het zelf!

Lachyoga

peace-in-the-park-14

 

Vrolijke mensen zijn gezonder: door een beter immuunsysteem zijn ze minder kwetsbaar. Je hersenen maken tijdens het lachen een “gelukshormoon”. Lachen is leuk, voelt goed en is gezond. Lachyoga is een ideale meditatievorm, afkomstig uit India. Daag jezelf uit en lach mee! Door Antonia van der Wijk.

Maak je vredesvlag

Begeleid door kunstenares Jackie Bouw maken we een vlag, die uitdrukt wat vrede voor jou betekent. Samen maken we een galerij met inspirerende vredesvlaggen. Doe je mee?

In balans door Yoga

Door middel van techniek, ademhaling, houding en ontspanningsoefeningen ga je balans zoeken in jezelf. Dat geeft stabiliteit. In onze veranderlijke wereld hoef je jezelf niet te verliezen, als je stevig in jouw midden staat, stromend van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Vind de balans in jezelf!

Golden Flower Tai Chi

Een weg naar ontspanning, gezondheid, vitaliteit en zelf - ontwikkeling. Tai Chi Chuan is een Chinese bewegingsleer die gericht is op het in harmonie brengen/integreren van lichaam, denken en geest. De Tai Chi vorm bestaat uit een serie bewegingen, die langzaam, ontspannen en energievol als één ronde, vloeiende en harmonieuze beweging wordt uitgevoerd. Deze introductie tot Tai Chi wordt gegeven door Hetty Mouyal van Golden Flower Tai Chi Nederland.

 

Naar Vrede & Ontmoeten >
Naar Vrede & Beleven >