Vrede & Beleven

De activiteiten binnen het thema Vrede & Beleven staan in het teken van reflectie, bewustwording en ervaren.


Rust in mijn leven... Hoe raak ik het kwijt en hoe vind ik het weer terug?

Pure-Image-130903-73LR 72DPITijdens het festival worden korte inleidingen gehouden met praktische oefeningen en eenvoudige meditaties. Er zijn 5 programma's met ieder een eigen thema in relatie tot innerlijke rust en vrede. Elk onderdeel duurt een half uur, een inhoudelijk deel van 20 minuten en een gedachteoefening/meditatie van 10 minuten. Aan het eind van elke meditatie/workshop is er nog de mogelijkheid voor vragen en uitwisseling over het onderwerp. De vijf thema's zijn:

- 12.00 uur: Vrede versus Boosheid
- 13.00 uur: Vrede en de Kracht van de Gedachte
- 14.00 uur: Vrede als basis van goede Relaties
- 15.00 uur: De Schat van Stilte - Innerlijke Vrede Ervaren
- 16.00 uur: Vrede versus Stress

De meditaties/workshops worden georganiseerd door de Brahma Kumaris Spirituele Academie.


Het Labyrint: loop voor de vrede

DVF-PidP-09-7050Een labyrint, een eeuwenoud symbool, geeft de weg naar binnen, naar de kern aan. Het is in vele culturen gevonden en werd meestal spiritueel gebruikt. Het labyrint bestaat - in tegenstelling tot een doolhof - uit één doorlopend pad dat na allerlei rondingen uiteindelijk uitmondt in het centrum. Je kunt het meditatief lopen, als afronding van een periode, als onderdeel van een ritueel of als viering. Vandaag wordt het labyrint voor de vrede gelopen, te beginnen met je innerlijke vrede. Het labyrinth is ontworpen door Marion Kuiperi, zij begeleidt de met het geluid van de drum als een pulserende hartslag. Neem je tijd! (www.ruimtevoorrituelen.nl)


VirtueScope

Pure-Image-130903-23LR 72DPIMet de VirtueScope kies je (blind) een aantal kaarten met daarop positieve eigenschappen. Persoonlijke kwaliteiten, waar je meer aandacht aan kunt geven om zo de obstakels in je leven op te ruimen. Soms toch nog verrassend! Door Brahma Kumaris Spirituele Academie

 

 

 

 

Geniet van de muziek en dans

PitP_Groot (62)Tijdens het festival kunt u genieten van diverse optredens, luister, beleef, ervaar en deel het met elkaar. Zo brengt Marco Verhoogt eigen liedjes afgewisseld met instrumentale muziek en een aantal covers van o.a. Simon & Garfunkel, John Lennon en Paul McCartney. Marco Verhoogt is professioneel bassist in jazz, pop, allerlei instrumenten en muziekstijlen, met spirituele liedjes en teksten. Marco geeft ook meditatieve concerten, met stilte, inspiraties en liedjes.

Of luister naar de bijzondere pianomuziek van Roger Spees. Roger speel live pianoflow muziek afgestemd op de sfeer, de mensen, het thema en alles dat in het moment ontstaat. De muziek wordt spontaan gecomponeerd. Laat u inspireren.

Tijdens het optreden van Kor Element worden Hip Hop beats gemixt met hypnotiserende baslijnen, chinese instrumenten en teksten die vrede benadrukken. Kor Element kent geen grenzen met het uitdrukken van de meest rauwe menselijke emoties en weet deze perfect vast te leggen met zijn unieke sound.

Je krijgt geheid koppenvel van de prachtige bewegingen tijdens de Indian Dance en Angel Dance dansvoorstellingen van Liuba. Haar reis door India inspireerde haar bij het maken van deze mooie choreografie. Liuba is een klassiek geschoolde zangeres, zij brengt graag verschillende muziekstijlen dichter bij elkaar. Naar dansoptredens zingt ze het festival diverse bekende nummers zoals “What a Wonderful World” van Neil Armstrong en “When You Believe” van Whitney Houston. Liuba geeft er echter een hele eigen draai aan en gebruikt haar eigen klassieke stem in combinatie met jazzy ritmes.

Naar Vrede & Ontmoeten >

Naar Vrede & Bewegen >