shadow

Programma Peace in the Park: Vrede & ontmoeten

Foodcourt
Foodcourt

Wat is er zondag allemaal te doen in de Paleistuin in Den Haag tijdens Peace in the Park? Deze week lichten we wat programma onderdelen toe. Vandaag: Vrede & ontmoeten. 

In dialoog: een open gesprek met de vreemde

Een dialoog voedt leerzame interesse naar de ander of de vreemde. Dat vraagt om luisteren en meeleven, met een “open mind”. Het laat ons stilstaan bij verschillen en overeenkomsten. Een dialogische levenshouding bevordert vredige omgangsvormen. Begeleid door drie dialoogbegeleiders.

Foodcourt

Genieten van een sapje, een kopje thee of koffie, en van (vegetarische) snacks die worden aangeboden om even heerlijk te zitten en tijd aan jezelf te besteden. Een manier van stilte ervaren die verkwikkend werkt!

Breipraten

breipraten
Samen breien
fotocredits Vinciane Verguethen

We breien pratend een Vredes Cirkel, in gesprek over een vreedzame samenleving. Wat kunnen we daar zelf aan bijdragen? Vertraag de tijd, geef aandacht aan het verhaal van de ander. Door Mieke Klaver.

Vredesverhalen van ver

Luister naar ervaringen van internationale studenten van het Institute of Social Studies, die conflicten of oorlog in hun woongebied hebben weten om te zetten in positiviteit in hun leven. Wat kun jij er van leren en wat doe je daar mee ? Een groepsdialoog in veilige sfeer, begeleid door Marco Oostdijk, ervaren in het begeleiden van dialooggesprekken. (in het Engels)

 

Meer onderwerpen zijn te vinden in het complete programma.