shadow

Programma Peace in the Park: Vrede & beleven

Wat is er zondag allemaal te doen in de Paleistuin in Den Haag tijdens Peace in the Park? Deze week lichten we wat programma onderdelen toe. Vandaag: Vrede & beleven. 

Creators of Peace workshop

Creators of Peace Circle
Creators of Peace Circle

Breng vrede waar je bent: vanuit je eigen hart, in je huis, op je werk en in je gemeenschap. De workshop inspireert je om je eerste of volgende stap te zetten in het bouwen van vrede in jezelf en om je heen. We doen oefeningen uit de Creators of Peace Circle, een vredesprogramma van Initiatives of Change, een wereldwijd verandernetwerk met een centrum in Den Haag. Door Lotty Wolvekamp en Christina Wambrauw.

Mindset & Meditatie

Denk je eens in hoe het voelt als er écht rust in je hoofd zit. Kom en leer de eenvoudige stappen kennen om je van vrede & liefde als innerlijke kracht bewust te worden. Met praktische voorbeelden uit de dagelijkse praktijk en eenvoudige gedachte oefeningen. Door Brahma Kumaris Spirituele Academie.

Dichter bij vrede

In deze workshop gaan we luisteren en werken aan gedichten over vrede. Iedereen kan dat. Met hulp van Mirjam Ates-Snijdewind, schrijver van dichtbundels, werk je vanuit reflectie en bewustwording. Daag jezelf uit!

Ontwerp je eigen vlag van vrede

Begeleid door kunstenares Jackie Bouw maken we een vlag, die uitdrukt wat vrede voor jou betekent. Samen maken we een galerij met inspirerende vredesvlaggen. Doe je mee?

Peacewalk

Tijdens deze wandeling met Katerina Stoyanova, ga je aan de hand van inspirerende quotes zelf en samen verkennen hoe jij een verschil gaat maken. Aan het einde bedenk jouw eerste kleine stap. (in het Engels)

Loop in vrede: het Labyrint

Marion Kuiperi
Marion Kuiperi

Een labyrint, een eeuwenoud symbool, geeft de weg naar binnen, naar de kern aan, in vele culturen, meestal spiritueel gebruikt. Het kent één doorlopend pad dat, na allerlei rondingen, uitmondt in het centrum. Je kan het meditatief lopen, als afronding van een periode, als onderdeel van een ritueel of als viering. Vandaag wordt het labyrint voor de vrede gelopen, te beginnen met je innerlijke vrede. Marion Kuiperi begeleidt de loop met een drum als een pulserende hartslag. Neem je eigen tijd!

Zing vredesmantra’s

We verbinden ons door het zingen van vredesmantra’s uit wereldreligies, soms door elkaar heen, Nederlandse en Engelse. Door Marion Kuiperi, stembevrijder.

Meer onderwerpen zijn te vinden in het complete programma.

Posted in:
Articles by:
Published: