shadow

Programma Peace in the Park: Vrede & kunst

Wat is er zondag allemaal te doen in de Paleistuin in Den Haag tijdens Peace in the Park? Deze week lichten we wat programma onderdelen toe. Vandaag: Vrede & kunst. 

Stille muziek

Marco Verhoogt
Marco Verhoogt

Marco Verhoogt is professioneel bassist in jazz, pop, allerlei instrumenten en muziekstijlen, met spirituele liedjes en teksten. Marco geeft ook meditatieve concerten, met stilte, inspiraties en liedjes.

Broederschap in muziek

Sahabat is een zanggroep met een islamitische achtergrond. De naam Sahabat komt oorspronkelijk uit het indonesisch en betekent: Boezemvriend. Naast deze betekenis is Sahabat ook een afkorting voor Salaam Holds All Believers Always together. Hun geluid is een mix van pop, jazz, reggae, maar altijd met een mooie boodschap van vrede, liefde en broederschap.

Haagse muziek

Door onze stad loopt de Haagse Beek, hier en daar ondergronds, plots naar boven komend op bijzondere locaties in de stad, zoals bij het Vredespaleis en de Hofvijver. Strijkorkest de Haagse Beek speelt op bijzondere locaties klassieke muziek, dus ook in de Paleistuin. Het orkest bestaat uit 20 gevorderde amateurs en beroepsmusici. Zij spelen een korte preview van hun herfstprogramma met muziek van Tsjaikovski, aangevuld met werken van Mozart en Respighi.

Workshop Klassieke Indiase dans

Een workshop Indiase klassieke dans, begeleid door Jaswina Elahi. Deze dansen kenmerken zich door mythische verhalen en ritme. De workshop toont ons wat de dans betekent en je kan zelf deelnemen! Na een meditatieve warming-up oefenen we in mudra’s (handgebaren) en ritmes met de voeten. Ervaar de vrede in jezelf!

Workshop Participatief Theater

Spel helpt los te komen van patronen, geeft je een nieuwe kijk op de werkelijkheid. In deze workshop laat Eefje Cobussen je kennis maken met het Theater van de Onderdrukten, een theatermethode waarmee je vrede bevordert. Spelenderwijs oefen je voor het dagelijks leven. Speel mee!