Programma 2019

Meet - Veld A


Workshop Acroyoga

Hij creëert een omgeving van vertrouwen, spanning en speelsheid. Vanuit zijn achtergrond in coaching, improvisatietheater en Capoeira, leert hij je om bewegingen te verkennen en samen te werken. Gericht op het ontdekken van je eigen manier om je zelfvertrouwen te verhogen en plezier te hebben terwijl je dit doet.
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-1.pngVliegtuigje spelen. Een geweldige workout, goed voor een sterke “core” en “back”. En een uitdaging in contact, vertrouwen en teamwork. In 2014 ontdekt Marco dat acroyoga zijn soort yoga is, die hij graag met iedereen deelt. In 2018 heeft hij zijn leraren diploma in Barcelona behaald.
Op het festival zul je ervaren hoe het is om gedragen te worden door de “base”. Vanaf hier neem je allerlei verschillende dynamische en acrobatische posities aan. Het maakt helemaal niet uit als je geen specifieke achtergrond hebt. Voor acroyoga hoef je niet persé sterk of flexibel te zijn. Het is een uitdaging in vertrouwen en iemand anders toestaan ​​om met je samen te werken.
Door Marco Kool. Tijden: 12:30 uur - 13:30 uur & 14:45 uur - 15:45 uur


Workshop Ademhaling: Peace of body & mind

Peace of body & mind: een workshop in ademhaling en ontspanning. Je raakt vertrouwd met je ademhaling en leert deze te sturen. Ontspanning ervaar je door het richten van je aandacht en gebruik te maken van je voorstellingsvermogen. Deze oefeningen zijn een weldaad voor lichaam en geest.
Door Sylvia de Gast.
Tijden: 12:30 uur - 13:15 uur & 16:00 uur - 16:45 uur


Workshop Mantra's zingen: Zangcirkel

Laura maakt muziek afkomstig uit diverse culturen, toegewijd aan vrede en liefde. Ze begeleidt al jarenlang zangavonden.  Op het Peace in the Park festival ben je uitgenodigd om in haar zangcirkel aan te sluiten.Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-6.pngIedereen heeft een eigen stem – je hebt geen ervaring nodig, je hoeft zelfs niet te kunnen zingen of de tekst te kennen om mee te kunnen doen.Ook alleen luisteren is welkom! Het gaat om het samen beleven van de zang, om je aandacht te richten en in het moment te zijn. 

Dit soort liederen worden al eeuwenlang over de hele wereld gezongen. Ze openen een deur naar je innerlijke zelf en je hoger bewustzijn. Het is dus eigenlijk een vorm van mediteren. Samen zingen heeft als doel om in de energie en vibratie van het lied samen te zijn en te delen in de vreugde van het hier en nu. 
Door Laura van de Craats.
Tijden: 12:30 uur - 13:15 uur & 14:30 uur - 15:15 uur


Workshop: Warrior Dance

Eva komt uit Tsjechië. Zij is theater producent, docent Dans, Vechtkunst en Ritueel, en ze ontwikkelt nieuwe dans concepten. Zij zal tijdens het Peace in the Park festival een workshop en demonstratie van haar Warrior Dance geven. Deze workshop zal in het Engels gegeven wordenDeze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-4.png

In deze workshop combineert Eva de ‘5-ritme dans’ met vechtsport. Dans en vechtkunst klinkt als een contradictie, maar ze hebben toch veel gemeen: het draait allemaal om bewuste energie die van binnenuit komt. De voorstelling weerspiegelt de innerlijke reis die we allemaal maken, zowel in het dagelijks leven als in de verschillende stadia van ons bestaan. Wanneer vecht je als een krijger en wanneer geef je je over aan het pad van je bestaan? Waarin zit jouw punt van innerlijke rust en vrede? Het zit allemaal in je eigen gedachten. Dit is een innerlijke reis die bewust in beweging en emotie uitgedrukt wordt.  www.evabergerova.eu
Door Eva Bergerova. Tijden:
13:30 uur - 14:15 uur & 15:30 uur - 16:15 uur


Workshop Stembevrijding

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-5.pngSumaya geeft een workshop stembevrijding en heeft als doel mensen in contact te laten komen met hun authentieke stem. Wil jij ook je eigen grenzen durven aangeven en je stem laten klinken? Jouw eigen waarheid zelfverzekerd kunnen uitspreken? Verlang je er naar jouw eigen lied te zingen en daar volop van te genieten? www.connectingsounds.nl
Door Sumaya Femke. Start 13:45 uur - 14:30 uur


 

 


Connect - Veld B


Mindset & Meditation

Met een korte inleiding word je aan het denken gezet… veelal om uit je eigen comfortzone te komen en in een groter plaatje van jezelf te stappen. Meer ruimte, openheid en rust… wie wil dat niet. De verschillende thema’s en bijbehorende inhoud van de vier sessies vind je hieronder. Na afloop van iedere inleiding is er een begeleide meditatie over het betreffende onderwerp waardoor het gevoelsmatig - op ervaringsniveau- ook echt van jou wordt.


Pure thinking (Talk and meditation in English)

Each of us has a beautiful internal landscape of love, peace and happiness.  Yet it often becomes hidden in today's world, when we feel driven to act in ways that contravene our innermost nature.  Our self-esteem, and ability to love, both suffer as a result. Meditation can help us break free from this bondage.

De vijanden van vrede

Om je van binnen rustig te kunnen voelen, is het ook belangrijk te weten wie of wat de verstoorders zijn van deze rust. De neiging bestaat om te denken dat het door anderen of door omstandigheden komt. Als je daarmee om zou kunnen gaan zonder boosheid, gehechtheid, hebzucht of ego, welke verschil zou dat maken in je respons? Welk effect zou het hebben op je gemoedstoestand? Kun je de vijanden van vrede vooraf herkennen en ze uitschakelen?

Bewustzijn innoveren

Vernieuwing aanbrengen in de manier van denken en doen…wie wil dat niet? Vast te zitten in oude gewoonte- en/of gedragspatronen geeft een gevoel van beperkt en belemmerd te worden… van binnenuit. Wat is er nodig om de nieuwheid toe te laten in mijn gedachten en gevoelens? Hoe ziet die vernieuwing eruit en wat is het effect daarvan op mijzelf en mijn directe leefomgeving? In deze sessie verkennen we de mogelijkheden om je bewustzijn te innoveren.

In 7 stappen naar vrede in jezelf

Innerlijke vrede is iets waar je je bewust van kunt worden en waar je gericht stappen in kunt zetten. Het is iets wat je al hebt, bent en kunt maar onvoldoende aandacht aan schenkt. Door het praktisch toe te passen en te oefenen in de dagelijkse praktijk ga je ontdekken dat vrede een innerlijke kracht is die je heel veelzijdig kunt inzetten. Deze sessie biedt de inspiratie en handvatten om het ook daadwerkelijk te doen! 

 


Verassingsdialogen

Wilt u ook verrast worden? Doe dan mee aan een verrassingsdialoog. Geïnspireerd door een gedicht deel je in 2 of 3-tallen met bekenden of onbekenden een persoonlijke ervaring. De gedichten zijn toegankelijk en licht en uit het dagelijks leven gegrepen; de vragen die je erbij ontvangt ook. 

Een van de complimenten die we eerder kregen was dat twee hartsvriendinnen alle verrassingsenvelopjes hebben gebruikt om elkaar op een hele andere manier te leren kennen. Deze verrassingsdialogen zijn speciaal voor Peace in de Park gemaakt. Wilt u zich ook laten verrassen? Renate, Heleen en Wendy van Dialoog in Den Haag ontvangen u graag. 
Doorlopend van 13:00 uur - 16:00 uur


VirtueScope

Met de VirtueScope kies je (blind) een aantal kaarten met daarop positieve eigenschappen. Persoonlijke kwaliteiten, waar je meer aandacht aan kunt geven om zo de obstakels in je leven op te ruimen. Soms toch nog verrassend! Door Brahma Kumaris Spirituele Academie. Tijd: doorlopend


 

Reflect - Veld C

TalkTent

Elk uur een interview/programma met verschillende mensen die hun tijd en energie inzetten om vrede handen en voeten te geven, daar waar mensen samen werken, samen leven en een verschil kunnen maken voor wat betreft de sfeer en de verbinding, in het leven van henzelf en anderen.


Interview: Onder de zeespiegel - omgaan met cultuurverschillen

Saskia Maarse neemt ons mee op reis. Op reis door de Nederlandse cultuur zoals andere culturen die zien en ervaren. Op humoristische wijze verheldert Saskia waar al die typisch Nederlandse eigenschappen vandaan komen. Zoals bijvoorbeeld het fenomeen ‘afspraak is afspraak’: in een zakelijke omgeving erg gewaardeerd door mensen uit vrijwel alle andere culturen. In de privésfeer daarentegen wordt deze mentaliteit vaak als bizar ervaren: je agenda raadplegen om een afspraak te maken met familie?
Tegelijkertijd laat ze zien wat we kunnen leren van zowel onze eigen cultuur als andere culturen op het gebied van bijvoorbeeld communicatie, vertrouwen, leiderschap en omgangsvormen. Tijdens het interview is er gelegenheid om vragen te stellen.

Saskia Maarse is intercultureel expert, spreker en auteur. Ze schrijft en spreekt over de Nederlandse (zakelijke) cultuur in relatie tot andere culturen. Saskia’s missie is om mensen en organisaties op humoristische en inspirerende wijze – via haar boeken, blogs, lezingen en workshops – culturele inzichten en bewustwording mee te geven zodat er meer wederzijds begrip ontstaat. www.saskiamaarse.nl
Door Saskia Maarse. Tijd: wordt nog bekend gemaakt.


Interview: Concious change to find lasting peace

Creating positive thoughts and pure feelings helps us to experience more lasting peace.  In these complex times, our thoughts are often  fragmented, creating stress by pulling us in different directions. It creates peacelessness in our mind and influences our health and relationships. Becoming aware of the quality and the direction of our thoughts and the impact that has on our wellbeing is the first step. 
In this session we will explore how a different perspective enables us to rediscover more harmonious ways of living by interacting with others and dealing with situations in a peaceful way.   
Neville Hodgkinson worked for many years as full-time medical and science correspondent of a number of newspapers in the UK, including The Sunday Times and Daily Mail.  He is also former social policy correspondent of the London Times.  Neville is now a freelance writer specialising in the convergence of science and spirituality. By Neville Hodgkinson.

 

Workshop: Innerlijke vrede in kaart gebracht

Hoe kan ik een bijdrage leveren aan harmonie en vrede in de wereld? Wat is de invloed van mijn persoonlijk leiderschap op het verkrijgen van innerlijke vrede? Wat leren Plato en Hartman mij om harmonie te creëren en in vrede te leven?
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-7.png In deze interactieve workshop krijg je antwoorden op deze vragen. En breng je jouw innerlijke vrede in kaart. In de relaxte sfeer van de Paleistuin neem ik je mee op ontdekkingstocht. Je krijgt een spiegel voorgehouden en creëert zo inzicht in je innerlijke balans, én inzicht in de balans met de wereld om je heen. Aan het einde ga je naar huis met een grafiek die je innerlijke vrede en harmonie met de wereld weergeeft. Verder krijg je meer zelfinzicht, zelfkennis, zelfbewustzijn en tips voor verdere ontwikkeling en groei. Na afloop van de workshop is er gelegenheid om jouw geschetste profiel individueel te bespreken of vragen te stellen.
‘Excelleren in vrijheid‘ is het motto van Peter Roemeling. Het is een universeel recept voor persoonlijke -, talent- en teamontwikkeling. Sinds 1996 werkt hij aan Learning & Organisational Development. Hij is oprichter van De Zwerm Groep (2002) en De Vrije Ruimte (2005) en sinds 2019 werkt hij zelfstandig onder zijn eigen naam. Met Agile heeft hij ervaring middels de methodes: action learning, sociocratische besluitvorming. https://peterroemeling.nl
Door Peter Roemeling. Tijd: wordt nog bekend gemaakt.

 

Labyrint

Doe mee met een van de workshops en loop het labyrint. Door Marion Kuipéri van Ruimte voor Rituelen. Een labyrint is een eeuwenoud symbool dat de weg naar binnen, naar de kern aangeeft. Het is in vele culturen gevonden en werd meestal spiritueel gebruikt.

In de kathedraal van Chartres was het bijvoorbeeld onderdeel van de inwijding van monniken. Het labyrint bestaat – in tegenstelling tot een doolhof – uit één doorlopend pad dat na allerlei rondingen uiteindelijk uitmondt in het centrum. Het kan meditatief gelopen worden, als afronding van een periode, als onderdeel van een ritueel of als viering. Ook kan een labyrint gelopen worden als afsluiting van je leven. Op 22 september wordt het labyrint voor de vrede gelopen, te beginnen met je innerlijke vrede. Tijd: doorlopend