shadow

Maak kennis met Samhita Mundkur & Zangam en Omar el Ouamari

Op zondag 25 september het publiek nader kennismaken met een aantal deelnemers van Sacred Songs: Omar el Ouamari en Samhita Mundkur & Zangam. Zij treden tijdens Peace in the Park op, vertellen over hun zangstijl en nodigen het publiek uit om mee te zingen. Geniet van hun prachtige liederen over vrede en zing mee!

Samhita Mundkur & Zangam
Samhita Mundkur & Zangam

Om 15:15 uur vertelt Omar el Ouamari meer over anasheed (Marokkaanse gospelzang) en leert hij het publiek de song Salaam (vrede). En om 17:00 uur treedt het Indiaas/Nederlandse koor Zangam onder leiding van Samhita Mundkur op met Indiase devotionele liederen. Aansluitend verzorgen zij een zangworkshop.

Een dag voor Peace in the Park op zaterdag 24 september vindt de première van Sacred Songs - Haagse Stemmen in de Nieuwe Kerk plaats. 60 Haagse vocalisten van diverse culturele achtergronden presenteren repertoire rond het thema ‘Licht en Vrede’.

De optredens van Sacred Songs op 24 en 25 september vinden plaats in het kader van het Just Peace festival.

Omar el Ouamari
Omar el Ouamari

Omar el Ouamari is geboren in Marokko en woont vanaf zijn tweede levensjaar in Nederland. Hij groeit op in de Schilderswijk en zingt in zijn jonge jaren in diverse anasheed-groepen. Tegenwoordig werkt hij als docent aan het ROC. Hoewel hij geen imam is, wordt hij vanwege zijn intense stem regelmatig gevraagd om in de moskee de azaan (oproep tot het gebed) te doen.

Samhita Mundkur komt uit Mumbai en is geschoold in Indiase klassieke muziek. Hoewel ze sterk geworteld is in de Indiase cultuur en traditie, gelooft ze in de kracht van muziek om mensen van verschillende achtergronden met elkaar te verbinden. Na vele omzwervingen over de wereld, woont ze nu in Nederland, waar ze betrokken is bij onderwijs in Indiase vocale muziek, o.a. bij Codarts Rotterdam. Samhita is dirigent van het eerste Nederlands/Indiase koor Zangam. Het repertoire van Zangam bestaat uit Indiase liederen op basis van klassieke ragas, volksliederen, devote soefiliederen en eigentijdse bewerkingen van de dirigent. Zangam doet regelmatig mee aan grote producties met zang, dans en livemuziek, zoals aan de uitvoering van de eerste akte van Satyagraha van Philip Glass.

Sacred Songs-Haagse Stemmen is een bijzondere vocale productie waarin Afrikaanse gospel, gregoriaans, joods repertoire, Byzantijnse liederen, Indiase devotionele zang en koranrecitatie in elkaar overgaan. Artistiek leider Monica Akihary brengt het repertoire van de deelnemende koren en solisten samen in één mooie compositie.

De première is zaterdag 24 september om 20.15 uur in de Nieuwe Kerk. Kaartverkoop via www.zuiderstrandtheater.nl/sacredsongs Meer informatie: www.culture-connection.org.

Cultural Connection

Sacred Songs – Haagse Stemmen is een initiatief van stichting Culture Connection en het Zuiderstrandtheater/Nieuwe Kerk in samenwerking met theater De Vaillant, de Haagse Hogeschool, Just Peace, Peace in the Park en vele andere Haagse partners. Subsidiënten zijn CultuurSchakel, Prins Bernhard Cultuurfonds, Kerk en Wereld, Haëlla Stichting en Fonds 1818