shadow

Labyrint in de Paleistuin van Den Haag

labyrinth Paleistuin Den Haag

In de Paleistuin aan de Prinsessewal is in de maand mei hard gewerkt aan een meditatief labyrint. Het labyrint is een initiatief van Marion Kuiperi van Ruimte voor Rituelen. In opdracht van stichting Peace in the Park en met subsidie van de gemeente Den Haag heeft het labyrint een permanent plekje gekregen in het park.

labyrinth Paleistuin Den Haag

Het labyrint is zo'n 10 meter groot en ligt rechts van de hoofdingang van het park. Ben je even de weg kwijt en wil je tijdens een meditatieve wandeling 'naar binnen', dan kun je een loopmeditatie doen. Heerlijk op blote voeten want het pad is van gras.

Het is het derde labyrint in Den Haag. Dit jaar is er, eveneens op initiatief van Marion, ook een labyrint gemaakt in Wijkpark Kortenbos aan het Westeinde. Een kleiner labyrint ligt bij de Jacobuskerk in de Parkstraat.

Marion zegt erg trots te zijn op het resultaat én op het feit dat de gemeente Den Haag hier toegang aan heeft verleend. “Ik weet wat het mensen kan brengen. Ik had gehoopt op één labyrint en nu zijn er gelijk 2 gemaakt”.