shadow

Just Peace Den Haag ondersteunt Peace in the Park

Just Peace 2014
Just Peace

Peace in the Park wordt ondersteund door Just Peace. Het eerste Just Peace weekend is een initiatief van diverse partijen in de stad, in samenwerking met de gemeente Den Haag. Just Peace komt voort uit de jarenlange traditie om in Den Haag, internationale stad van vrede en recht, de jaarlijkse VN Dag van de Vrede op 21 september te vieren. Na het grote succes van de uitgebreide viering van het 100-jarig bestaan van het Vredespaleis in 2013, is besloten om voortaan jaarlijks in september een 'Vredesweekend' in Den Haag te organiseren.

Tijdens het nieuwe, jaarlijkse Just Peace weekend viert Den Haag, de internationale stad van vrede en recht, de wereldwijde VN Dag van de Vrede. Van vrijdag 19 t/m zondag 21 september zijn er vele activiteiten zoals muziek, debatten, tentoonstellingen, hardloopwedstrijden, rondleidingen en wandelingen. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen achter deuren die normaal gesloten blijven.

Enkele hoogtepunten van Just Peace

vr 19 sep: HagueTalks en film in de tuin van het Vredespaleis
Creatieve breinen, vredesuitvinders en game changers discussiëren tijdens HagueTalks in het Vredespaleis over het thema ‘Jonge rechtvaardigheid: kinderen in conflict’. Verrijk het middagdebat met jouw creatieve ideeën en meng je - online of offline - in het gesprek met de Bosnische rapper Frankie, de Syrische capoeira-artiest Tarek, de Salvadoriaanse kinderrechtenexpert Carmen Monico en andere sprekers. In samenwerking met Movies that Matter wordt in de tuin van het Vredespaleis om 18.00 uur de film La Jaula de Oro vertoond, over de rechten van kinderen bij illegale migratie.
19 t/m 21 sep: World Press Photo-tentoonstelling
De World Press Photo-tentoonstelling is van 1 t/m 21 september te zien in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag. Ook tijdens Just Peace, het laatste weekend van de tentoonstelling, zijn de foto’s te bezichtigen. De expositie toont de 150 mooiste, schokkendste en ontroerendste beelden van de beste internationale fotojournalisten van het afgelopen jaar.
za 20 sep: Vredesloop en ONE Festival
De tweede editie van de Vredesloop Den Haag, die in 2013 voor het eerst werd georganiseerd bij het honderdjarig bestaan van het Vredespaleis. Een loopfeest met duizenden bekende – onder andere prins Pieter Christiaan – en onbekende deelnemers. De afstanden zijn anderhalf, tweeënhalf, vijf en tien kilometer. De inschrijving voor de Vredesloop en de trainingen voor basisscholieren door HAAG Atletiek zijn al gestart. Er worden zeker negenduizend deelnemers verwacht. Op en rond de Grote Markt vindt op dezelfde dag het nieuwe ONE Festival plaats met onder meer optredens van Tim Akkerman, Kuenta i Tambu (KiT) en Project Bongo, een Pub Quiz, een filmwedstrijd, een college Pop & Peace door Leo Blokhuis, een muzikale lezing over Bob Marley, Jazz & Swing Burlesque en de afsluiting van het Haagse Save the Children-jaar.
zo 21 sep: Internationale Open Deuren Dag en Peace in the Park
Den Haag is de internationale stad van vrede en recht. Vandaag zetten de grootste internationale organisaties die werken aan een betere wereld voor één dag hun deuren open voor het publiek. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Internationaal Strafhof, het Joegoslavië-tribunaal, Eurojust, het Internationaal Gerechtshof of de OPCW om de Nobelprijs voor de Vrede 2013 te bekijken. De tweede editie van het festival Peace in the Park vindt plaats in de Paleistuin met workshops, muzikale optredens, yoga en meditatie gericht op persoonlijke vrede. Naast deze evenementen zijn gedurende het hele weekend veel meer activiteiten zoals rondleidingen en wandelingen met de speciale vredes-app in de Internationale Zone en het ‘Vredespark’ van Den Haag, een kindersummit in Museon, een TEDx Youthsalon, de theatervoorstelling Homebody en bijzondere tentoonstellingen in het Humanity House, Museon en GEM.

Bekijk het gehele programma op www.justpeacethehague.com, en volg Just Peace op Facebook en Twitter.

Posted in:
Articles by:
Published: