shadow

Den Haag van 18 t/m 21 september in het teken van Just Peace Festival

Vier dagen lang activiteiten rondom Internationale Dag van de Vrede

Den Haag staat van 18 t/m 21 september 2015 volledig in het teken van de 2e editie van het Just Peace Festival. Met tal van activiteiten viert Den Haag vier dagen lang de Internationale VN Dag van de Vrede. Zo kan men tijdens het Just Peace Festival deelnemen aan de Vredesloop en genieten van muziekoptredens tijdens o.a. het ONE Festival. Tijdens de Haagse Internationale Open Dag kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen bij een aantal internationale organisaties die eenmalig hun deuren voor het publiek openen. Voor kinderen zijn er diverse interactieve workshops.

Voor het programma en meer informatie: www.justpeacethehague.com

Vier de vrede

Maandag 11 mei werd tijdens een kick-off bijeenkomst in het Museon bekendgemaakt, dat ook dit jaar weer het Just Peace Festival zal plaatsvinden in Den Haag. Het internationale festival duurt dit keer vier dagen, van vrijdag 18 t/m maandag 21 september. Een aantal aansprekende activiteiten zijn reeds bekend gemaakt. Zo zal op vrijdag 18 september niet alleen de officiële opening van Just Peace plaatsvinden, maar tevens ‘Peace Palace by Night’, een speciale avondrondleiding door het Vredespaleis. Daarnaast is gedurende het Just Peace Festival de World Press Photo tentoonstelling in het Atrium van het Stadhuis te zien.

Op zaterdag 19 september vindt o.a. het One Festival plaats voor jongeren, met muziek optredens, workshops en lezingen. Diezelfde dag vind ook voor de derde keer de Vredesloop plaats, een hardloopwedstrijd langs diverse historische monumenten. Op zondag 20 september vindt o.a. het Peace in the Park festival plaats in de Paleistuin en de Haagse Internationale Open Dag waarbij internationale organisaties hun deuren voor het publiek openen. Maandag 21 september is de Internationale VN Dag van de Vrede, waarop o.a. Hague Talks plaatsvindt met interessant sprekers en debatten.

Posted in:
Articles by:
Published: