Connect


Mindset & Meditation

Met een korte inleiding word je aan het denken gezet… veelal om uit je eigen comfortzone te komen en in een groter plaatje van jezelf te stappen. Meer ruimte, openheid en rust… wie wil dat niet. De verschillende thema’s en bijbehorende inhoud van de vier sessies vind je hieronder. Na afloop van iedere inleiding is er een begeleide meditatie over het betreffende onderwerp waardoor het gevoelsmatig - op ervaringsniveau- ook echt van jou wordt.

De vijanden van vrede

Om je van binnen rustig te kunnen voelen, is het ook belangrijk te weten wie of wat de verstoorders zijn van deze rust. De neiging bestaat om te denken dat het door anderen of door omstandigheden komt. Als je daarmee om zou kunnen gaan zonder boosheid, gehechtheid, hebzucht of ego, welke verschil zou dat maken in je respons? Welk effect zou het hebben op je gemoedstoestand? Kun je de vijanden van vrede vooraf herkennen en ze uitschakelen? Tijd 12.30 - 13.15 uur. Locatie 8.

Pure thinking (Talk and meditation in English)

Each of us has a beautiful internal landscape of love, peace and happiness.  Yet it often becomes hidden in today's world, when we feel driven to act in ways that contravene our innermost nature.  Our self-esteem, and ability to love, both suffer as a result. Meditation can help us break free from this bondage.  Tijd 13.30 - 14.15 uur. Locatie 8.

In 7 stappen naar vrede in jezelf

Innerlijke vrede is iets waar je je bewust van kunt worden en waar je gericht stappen in kunt zetten. Het is iets wat je al hebt, bent en kunt maar onvoldoende aandacht aan schenkt. Door het praktisch toe te passen en te oefenen in de dagelijkse praktijk ga je ontdekken dat vrede een innerlijke kracht is die je heel veelzijdig kunt inzetten. Deze sessie biedt de inspiratie en handvatten om het ook daadwerkelijk te doen! 
Tijd 14.30 - 15.15 uur. Locatie 8.

Bewustzijn innoveren

Vernieuwing aanbrengen in de manier van denken en doen…wie wil dat niet? Vast te zitten in oude gewoonte- en/of gedragspatronen geeft een gevoel van beperkt en belemmerd te worden… van binnenuit. Wat is er nodig om de nieuwheid toe te laten in mijn gedachten en gevoelens? Hoe ziet die vernieuwing eruit en wat is het effect daarvan op mijzelf en mijn directe leefomgeving? In deze sessie verkennen we de mogelijkheden om je bewustzijn te innoveren. Tijd 15.30 - 16.15 uur. Locatie 8.


Creatieve workshop: inspiratie voor innerlijke vrede

Tijdens deze workshop ontdekken we samen stapsgewijs onze innerlijke vredevolle natuur en ervaren deze op een praktische manier.
Tijd 13.00 - 13.45 uur. Locatie 7.


Peace in your heart: Creative workshop (English)

Time 3.15 - 4.00 pm. Location 7.


Verhalen voor volwassenen

Het verhaal van Franciscus en de wolf van Gubbio.
Het sprookje van de drie talen - over wat belangrijk is om te leren voor het leven.
Goede verhalen zijn steeds weer nieuw, bieden herkenning en halen je uit je vanzelfsprekende manier van kijken. Verhalenverteller Guido de Bruin vertelt verhalen die raken en ontroeren, met lichtheid en humor (www.guidodebruin.net).
Tijd 14.15 - 15.00 uur. Locatie 7.


Verrassingsdialoog

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image-19.png

Wilt u ook verrast worden? Doe dan mee aan een verrassingsdialoog. Geïnspireerd door een gedicht deel je in 2 of 3-tallen met bekenden of onbekenden een persoonlijke ervaring. De gedichten zijn toegankelijk en licht en uit het dagelijks leven gegrepen; de vragen die je erbij ontvangt ook. 

Een van de complimenten die we eerder kregen was dat twee hartsvriendinnen alle verrassingsenvelopjes hebben gebruikt om elkaar op een hele andere manier te leren kennen. Deze verrassingsdialogen zijn speciaal voor Peace in de Park gemaakt. Wilt u zich ook laten verrassen? Renate, Heleen en Wendy van Dialoog in Den Haag ontvangen u graag. 
Doorlopend van 13:00 uur - 16:00 uur. Locatie 7.


VirtueScope

Met de VirtueScope kies je (blind) een aantal kaarten met daarop positieve eigenschappen. Persoonlijke kwaliteiten, waar je meer aandacht aan kunt geven om zo de obstakels in je leven op te ruimen. Soms toch nog verrassend! Door Brahma Kumaris Spirituele Academie. 
Doorlopend van 12.30 - 16:30 uur. Locatie 7.

VirtueScope